KIMO panakota z jagodnim pirejem

Sestavine:

  • 500 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 lističa želatine
  • KIMO bučno olje

Priprava panakote:

Smetano, sladkor in vanilin sladkor zmešamo skupaj in kuhamo na zmernem ognju tako dolgo, da zavre.

Ko zavre, znižamo temperaturo in kuhamo še približno 7 minut ob neprestanem mešanju.

Po 7 minutah kuhanja smetane, le-to odstavimo.

V še toplo smetano umešamo lističa želatine dokler se ne raztopita, ter 2-3 jedilne žlice bučnega olja.

Panakota je končana. Nalijemo jo lahko v razne modelčke ali kozarčke, ter jo ohladimo.

Priprava jagodnega pireja:

500g svežih jagod operemo, narežemo na majhne koščke ter stresemo v kozico.

Dodamo 50g sladkorja, ter 2 vanilin sladkorja.

Jagode na zmerni temperaturi in ob nenehnem mešanju kuhamo dokler se ne zmehčajo.

Jagodni pire vlijemo v kozarce s panakoto.

Po želji sladico okrasimo, majhen namig iz naše strani, posujte sladico z zdrobljenimi bučnimi semeni. Sladica bo še okusnejša!

Pa dober tek!